image-10

Luxor Theater: Betoverende Shows in Rotterdam

Het Luxor Theater in Rotterdam is waar het hart van live entertainment klopt. Je vindt het aan de bekende Posthumalaan 1. Hier heet het nieuwe Luxor iedereen welkom. Zowel de echte theaterliefhebbers als mensen die soms komen kijken. Het theater biedt verschillende shows. Van musicals die je meenemen in een verhaal tot toneelstukken die iets nieuws proberen. Luxor Rotterdam staat voor inspiratie en verwondering. Elke show is een belevenis op zich. Het is een plek waar kunst en plezier samenkomen.

Nationale Jongerenherdenking in het nieuwe Luxor Theater

image-11

De Nationale Jongerenherdenking is een belangrijke traditie in het Luxor Theater Rotterdam. Het is speciaal voor jongeren om ze op een moderne manier bij de herdenking te betrekken. Zo verbindt het de geschiedenis met vandaag.

In het nieuwe Luxor komen jongeren samen. Ze tonen hun respect op een manier die bij hen past.

Op 4 mei is er een speciaal programma. Met voorstellingen zoals ANTHEMON van Misiconi en Helden 2.0 worden zware thema’s besproken. Jongeren denken na over oorlog en vrede.

Presentator Guido Spek opent de avond. Er is een stiltemoment om 20:00 uur. Dit is het kernmoment.

Eric Magnée zorgt voor een digitaal aspect. Jongeren praten via hun smartphones over vrijheid.

  1. Herdenkingsprogramma introductie door Guido Spek
  2. Voorstelling ANTHEMON door Misiconi
  3. Voorstelling Helden 2.0 door het Jeugdtheater Hofplein
  4. Interactieve ervaring ‘Samen herdenken’
  5. Digitale dialoog over vrijheid en herdenken

Het Luxor Theater vindt het belangrijk jongeren te leren over herdenken. Met de Nationale Jongerenherdenking ontdekken ze hun eigen rituelen. Ze leren over de impact van geschiedenis op nu.

“Stories” – Dans en Musical Spektakel in Luxor Theater

image-12

“STORIES” is bekend als een uniek dansspektakel in het Luxor Theater in Rotterdam. Het combineert dans met muziek op een adembenemende manier. Het verhaal gaat over Icarus, een tragische filmacteur. Hij zit gevangen in zijn eigen filmwereld. Dit verhaal wordt geleid door choreograaf Romain Rachline Borgeaud.

De show valt op door de mix van Urban Jazz en tapdans. Deze stijlen passen perfect bij de moderne muziek. “STORIES” trekt bezoekers van over de hele wereld. Het spreekt zowel Nederlanders als internationale gasten aan in het Luxor Rotterdam.

AspectOmschrijving
DecorPrijswinnend ontwerp dat de toeschouwer meeneemt in de wereld van Icarus
LichtontwerpExpressieve verlichting die de emotionele lading van iedere scène versterkt
MuziekEen moderne twist op jazz en tap, die het ritme van de stad Rotterdam omarmt
Internationale lofBreed erkend voor zijn creatieve vertelling en choreografie

Het geheim van “STORIES” is de combinatie van allerlei kunstvormen. Deze versterken elkaar voor een memorabele ervaring. Dit dansspektakel nodigt iedereen uit. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Laat je meeslepen door de emoties en dansbewegingen.

Familievoorstellingen: een magisch avontuur voor jong en oud

Verbeelding kent geen grenzen, vooral niet bij de voorstellingen van het Luxor Theater. ‘Rapunzel de Musical’ neemt iedereen, jong en oud, mee op een betoverende reis. Het programma in het Luxor Theater in Rotterdam biedt spektakel voor zowel kinderen als volwassenen.

Deze shows zijn een mix van muziek, kostuums en boeiende verhalen. Ze laten kinderfantasieën bloeien en laten volwassenen hun jeugd herbeleven. Voor onze jongste gasten is het meer dan alleen plezier; het is een introductie in de wereld van kunst. Samen dromen, lachen en de magie van het theater ontdekken is wat het Luxor biedt.

Het Luxor Theater staat bekend om zijn brede aanbod aan shows. Het heeft een speciale plek voor families gecreëerd. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring waarin elke voorstelling iets unieks biedt. Het is de perfecte kans voor families om samen kunst en creativiteit te ervaren.