image-38

Theater an de Parade: Culturele Magie in NL

In het hart van Den Bosch ligt het Theater an de Parade. Hier worden verhalen tot leven gebracht. Dit unieke theater is een plek vol culturele magie. Hier komen mensen samen om mooie live optredens te zien.

Het gaat niet alleen om voorstellingen. Het is een plek waar Nederlandse cultuur en nieuwe kunst samenkomen.

Er is veel te zien in dit theater. Van klassieke muziek tot moderne dans en vernieuwend toneel, je vindt het in Den Bosch. Het Theater an de Parade maakt altijd een blijvende indruk. Het is waar je de Nederlandse culturele magie echt voelt.

Theater aan de parade den bosch: Een kijkje in de Afro-Surinaamse Winti cultuur

In het centrum van Den Bosch is theater de parade de plek voor een unieke avond. Deze avond staat volledig in het teken van de Winti cultuur. Met de voorstelling ‘Kromanti’ beleef je een mix van verhalen en Afro-Surinaamse dans. Je gaat op reis door de ritmes en rituelen van deze oude traditie.

Choreograaf Dietrich ‘Dietje’ Pott combineert vernieuwende breakdance met theater. Hij leidt het publiek door een reis van beweging en muziek. ‘Kromanti’ heeft een cast van topdansers en muzikanten. Ze brengen moderne dans en respect voor Afrikaanse danstechnieken samen.

image-37

Indrukwekkende live percussie versterkt het unieke kostuumontwerp. Zo wordt ‘Kromanti’ een krachtige show die culturen vermengt. Het is een expressieve zoektocht voor het publiek. Ze worden geïnspireerd om hun spirit te vinden en te verbinden met de Winti cultuur.

‘Kromanti’ van het ISH Dance Collective laat zien hoe oude en nieuwe invloeden samenkomen. Dit toont de rijkdom van culturele diversiteit in de kunsten.

  • Voorstelling: Kromanti – Een reis door de Winti cultuur
  • Hoofdchoreograaf: Dietrich ‘Dietje’ Pott
  • Dansstijlen: Breakdance, Afro dance, Traditionele Afrikaanse dans
  • Productie: ISH Dance Collective
  • Unieke blend: Afro-Breakdance geïnspireerd door Surinaamse en Afrikaanse dansinvloeden
  • Locatie: Theater de parade, Den Bosch

Ervaar hoe dansstijlen samensmelten en verhalen tot leven komen. ‘Kromanti’ is meer dan een voorstelling. Het opent je ogen en verruimt je blik op de boeiende Afro-Surinaamse dans en Winti cultuur. Beleef het op een plek die indruk maakt.

Artistieke wegen verkennen met theatermaker Alida Dors

In theater aan de parade beleeft het publiek een bijzondere reis, aangevoerd door Alida Dors. Haar stuk ‘Closed Eyes’ neemt ons mee op een spirituele reis naar Ganzee, een dorp in Suriname. Als artistiek directeur brengt Alida de hiphopcultuur naar Theater Rotterdam. Ze omarmt leerprincipes zoals ‘learning by doing’ en ‘crew mentality’.

‘Closed Eyes’ combineert hiphop met moderne dans, waardoor een krachtige boodschap wordt overgebracht. Cypher HQ verzorgt een voorprogramma dat de essentie van hiphop viert. Met hun freestyle dans bewegen ze het publiek naar een wereld vol creativiteit.

Met ‘Closed Eyes’ laat theater aan de parade zien dat ze avontuurlijk theater waarderen. Dors laat ons de hiphopcultuur op een nieuwe manier beleven. Ze daagt ons uit met rijke verhalen en expressieve dans. Alida vertelt met elke voorstelling hoe belangrijk het is om steeds nieuwe dingen te ontdekken en het publiek diep te raken.